Helgen

Nu har helgen gått och det har hänt en hel del. I lördags anlände mina nyfunna svenska vänner från Matema för att närvara vid dopet. Det var skönt att sitta och prata om det som hänt sedan vi sågs sist och på sitt eget språk dessutom.  På söndagen var det att kliva upp kl 05.50 för att vara färdig att åka till kyrkan kl 07.00 Vi skulle ta oss dit med buss. Bussen var avsedd för 16 personer men vi var 32 personer som åkte i den…. Hem dock bara 31 st.  Väl framme vid kyrkan så började gudstjänsten kl 8.00. Gudstjänsten rullade på och vid kl 10.00 så blev hämtade av en kvinna som sa att vi skulle följa med henne till pastorns rum. Där stod det lunch framdukad. Så vi åt lunch där mitt under pågående gudstjänst. När vi var färdiga så var predikan just avslutad. När vi kom tillbaka till våra platser så undrade vi när dopakten skulle börja. Snart fick vi till svar. När det var dags för dop så var det inte bara 4 barn som skulle döpas utan ett 30 tal!!! Så det var löpandeband dop i en lång stund och jag blev gudmor till Fuhraa, en pojke på 9år. Se bild nedan. Efter det var det dags för konfirmation av 35 konfirmander. När det var slut så skulle den gamle biskopen avtackas och den nya välkomnas. Inte nog med det sen var det dags för nattvard. I kyrkan var det ca 600 personer När allt sedan var slut hade det gått 7 TIMAR!!  Men trevligt var det.
Sen åkte vi hem till dopfamiljen med alla barnen ( 17 st) och åt mat och hade trevligt. Vi hade köpt en tårta till barnen och det var uppskattat. Där var vi ca 150 personer som samlades. Vi var rått trötta och nöjda när vi så småningom kom tillbaka till boendet.
Idag har vi haft möte med vår handläggare och planerat resten av tiden här. I morgon åker jag tillbaka till Tukuyu för att jobba till på söndag Sen åker jag  till huset på stranden för att stanna där till den 11 nov. Vi ska under denna tid vara lediga och resa runt lite på egen hand. Efter det har vi en veckas rundresa i stiftet för att se hur andra församlingar har det och också besöka lite andra platser som är av intresse.  Mellan den 20-27 nov blir det till att jobba med våra ordinarie sysslor på respektive arbetsplatser. Den återstående tiden sedan innan vi åker hem ägnar vi åt en veckas safari och 6 dagar på Zanzibar.
Jag och mun gudson.
Barnhemsgänget


Kyrkan och konfirmanderna

Tårtkalas

Lunch till alla

Kommentarer